Blog

Hjemmelavet tapas til store fester – festmad til mange mennesker

Hjemmelavet tapas til store fester og mange gæster

Til store fester, er maden som regel den største madpost. Kurvertprisen ligger gerne fra 100 kr og oftest derover, især hvis man både kører forret, hovedret og dessert. En måde at skære lidt i den post, kan være, at lave maden selv. Men dertil kommer nogle udfordringer. De færreste af os, har køkkenkapacitet nok til, at stå og kokkere til 50+ derhjemme, og man skal som regel bruge flere dage i forvejen på at forberede det. Derudover kommer også udfordringerne med at varme det og servere det, når gæsterne ankommer.

Babyshower

Først var det valentinsdag. Så kom halloween, og nu er babyshowers ved at indtage Danmark. En fest, hvor man fejrer den kommende mor og baby. En amerikansk tradition, med masser af gaver og ikke mindst hygge. Traditionelt er det en veninde, eller et familiemedlem, der arrangere festen for den kommende i mor.

Dadler svøbt i bacon

 

Dadler svøbt i bacon er en overset delikatesse. Kombinationen af chewy, karameliseret dadler og den sprøde, salte bacon er noget af det lækreste. Jeg indrømmer gerne, at da jeg første gang hørte om disse, var jeg noget skeptisk. Bacon og dadler lyder ikke lige umiddelbart som den perfekte kombi. Men det søde og det salte i de her små hapsere, er altså bare i en liga for sig. Og så er de simplthen så lette at lave, at det nærmest ikke kræver en opskrift. Det svære ved dem, er ventetiden, mens de er i ovnen.

Barvogn

Før var der barskab, nu er det barvogn. Det er virkelig blevet en trendy ting og det kan jeg virkelig godt forstå. Du kan indrette dem som du vil og give dem et helt særligt tema, der matcher din fest. Der er så mange barvogne på markedet lige nu der varierer meget i pris. Min er en af de ‘billige’ – et RÅSKOG rullebord fra ikea, til 379kr.

Gin & Tonic – endnu en klassikere

Gin & Tonic har i mange år været en drink jeg gik meget langt uden om. Jeg brød mig simpelthen ikke om den. Den var for bitter, for kedelig og smagte for meget af gran. Men helt ærligt, hvad kan man også forvente på en bar der har Happy Hour og sælger to G&T til 50 kr? Det er nemlig først for nyligt, at jeg har fundet ud af, at smagen på en Gin & Tonic udelukkende handler om god kvalitet.

Tips, tricks og opskrifter til din næste havefest

Med de varme sommerdage følger de lune sommeraftner.  I mere end to måneder har danske sommer forkælet os og det ser ikke ud som om, at det slutter lige foreløbig. Måske vi endda er så heldige, at det fortsætter helt til september. Så du kan stadig nå at holde en havefest eller to, inden vi bevæger os mod koldere aftentimer. Jeg har lige holdt en dejlig havefest og har nu samlet alle mine tips og tricks i dette indlæg. Nederst i indlægget kan du se billederne fra havefesten

S’mores

S’mores – en perfekt afslutning på en dejlig aften i det fri. Det er muligvis den nemmeste dessert man kan servere for sine gæster OG den hyggeligste. Og så kan den varieres i det uendelige.
S’mores består af skumfiduser, kiks og chokolade og er perfekte til den sidste varme på grillen eller til hygge rundt om bålet.

Diy minibål, perfekt til havefesten

I dag er det tid til en rigtig DIY til de lange og varme sommeraftner, hvor det gode vejr bare skal nydes. Bloggen oser lige pt. af sommer og havefest. I mit sidste indlæg kunne du læse om vores varme, klistrede dessert: S’mores. Og der findes simpelthen ikke noget mere hyggeligt, end at sidde og riste skumfiduser ved et bål over ild. Men!

Pynt op til årets havefest

Der er ikke nogen anledning, der er for lille til at holde en fest. I weekenden var hele familien samlet hos mine forældre og vi besluttede derfor at lave havefest. Solen skinnede og temperaturen nærmede sig de 25 grader.

Sommer er lig med havefester – og gerne mange af dem. At holde en havefest handler om at skabe ro og hygge.

Butterdejs breadstick m. Serranoskinke

 

Man kan let komme til at stresse rundt, de sidste par minutter inden de første gæster træder ind ad døren. Er vinen kommet på køl? Fik jeg nu lavet nok salat? Er der noget jeg har glemt?

Med denne nemme opskrift, kan du lave appetizers på forhånd – så har du én mindre ting, at skulle bekymre dig om.

Byd dine gæster velkommen, med denne lækre snack. Kombinationen af en let, sprød butterdej og en saltet blød parmaskinke i disse breadsticks er helt fantastisk. Og så er de oven i købet nemme at lave. Du skal maks bruge 5 minutter i køkkenet.

Mojito – En klassisk cocktail

Mojito – et klassisk sommerhit – lige så sikker, som wham’s ‘Last Christmas’ i hele december måned. Kombinationen af lime og lys rom – hvem kan ikke altid skylle de 25 grader ned, med den forfriskning? Mojito er min favorit drink numero uno. Og det faktisk ikke kun om sommeren. Jeg kan drikke sådan en, hele året rundt. Men det er som om, at den bare smager bedre, og læsker meget mere, når temperaturen når over de 20 grader og himlen er fuldstændig skyfri.

Velkommen til EventRoom & fødselsdag

Eventroom er ren og skær kærlighed til fester – i blogform.

Jeg har startet Eventroom, fordi jeg gerne vil dele ud af mine små, skøre ideer og vise, hvordan man med en lille smule kreativitet og tålmodighed, kan sammensætte nogle ret lækre fester. Jeg vil komme med inspiration til pynt, masser af DIY, opskrifter på nemme snacks, lækre desserter og skønne drinks og cocktails, der kan pifte selv en kedelig onsdag op.