Man kan let komme til at stresse rundt, de sidste par minutter inden de første gæster træder ind ad døren. Er vinen kommet på køl? Fik jeg nu lavet nok salat? Er der noget jeg har glemt?
Med denne nemme opskrift, kan du lave appetizers på forhånd – så har du én mindre ting, at skulle bekymre dig om.
Byd dine gæster velkommen, med denne lækre snack. Kombinationen af en let, sprød butterdej og en saltet blød parmaskinke i disse breadsticks er helt fantastisk. Og så er de oven i købet nemme at lave. Du skal maks bruge 5 minutter i køkkenet.
De ville også gøre sig godt på et tapasbord, med en dip af creme fraiche til. Eller en grøn pesto.
Jeg fik 12 breadsticks ud af min portion.
Alt du skal bruge er:
- 3 små plader butterdej – ja, det skal være den nemme løsning fra frost
- 3 skiver serranoskinke
- 1 æg til pensling
- lidt groft salt
Sådan gør du:
Start med at tænde ovnen på 200 grader.
Følg anvisningen på den butterdej du har købt. Mine var fra Bilka, og skulle tø op i 20 min, inden brug.
Fordel serranoskinken på butterdejspladerne. Det passede med at der kunne være 1 stk. skinke per plade jeg havde. Del herefter pladerne med serranoskinken op i passende striber, vær obs. på at den tynde skinke godt kan drille lidt, så en god, skarp kniv er en fordel. Sno striberne og læg dem en bageplade. Pensel dem med et pisket æg og strø med groft salt.
Bag dem i ovnen i 10-12 min og lad dem køle af, inden servering.
Bonus tip:
Vil du tilføre dine breadsticks lidt mere luksus, kan du smøre dem med en lækker, cremet ost, inden du kommer skinken på og drysse dem frisk timian.
Jeg brugte mine breadsticks som snack, sammen med dadler svøbt i bacon, da jeg i weekenden holdt havefest, det kan du se meget mere om her.
[…] Butterdejs breadsticks m. serranoskinke er også en nem og lækker snack, at servere hertil. Opskriften på dem, finder du lige her. […]
[…] nogle snacks klar sammen med dine velkomstdrinks. Det kunne f.eks. være disse butterdejs breadsticks m. serranoskinke eller hvad med dadler svøbt i bacon? Hold dig gerne til det lidt saltede i den her varme. Begge […]