Koreansk fried chicken bowl
Koreansk fried chicken er sprød, saftig og fuld af smag. Kyllingestykkerne får først en dobbeltpanering med en kombination af mel og majsmel, før de friteres til perfektion og vendes i en stærk, sød og klistret koreansk sauce med gochugaru, soya og honning. Retten serveres traditionelt med ris og en frisk og syrlig koreansk agurkesalat, der giver en skøn kontrast til den krydrede kylling.
Koreansk fried chicken bowl
Denne version er lavet med kyllingebryst, men kan også tilberedes med kyllingelår eller vinger. Det særlige ved koreansk fried chicken er, at kyllingen paneres og friteres, så den bliver ekstra sprød og stadig holder sig saftig indeni – og det hele samles med en karakteristisk sauce med både sødme og varme. En perfekt kombination af tekstur og smag.
Koreansk fried chicken bowl
Forberedelsestid: 25 min
Tid i alt: 45 min
Antal: 4 personer
Ingredienser
500 g kyllingebryst
Dej:
3 dl hvedemel
2 spsk majsmel
1 tsk bagepulver
1 tsk hvidløgspulver
1 tsk løgpulver
1 tsk salt
1 dl vand
1 dl mel til coating
Sauce:
1 dl vand
2 spsk ketchup
1 spsk gochugaru
3 spsk soya
2 spsk sukker
2 spsk honning
1 tsk revet ingefær
1 fed hvidløg
Til servering:
1 portion koreansk agurkesalat
Kogte ris
Fremgangsmåde
1. Forbered kyllingen
Skær kyllingebrysterne i mundrette stykker.
2. Lav paneringen
Bland mel, majsmel, bagepulver, krydderier og salt i en skål.
Del blandingen i to skåle med lige meget i hver.
Tilsæt 1 dl vand til den ene skål og rør til en tynd dej – som en pandekagedej.
Tilsæt 1 spsk vand til den anden skål og rør, så det bliver en grynet og crumble-lignende konsistens.
3. Panér og friter kylling
Vend kyllingestykkerne først i den tørre mel, derefter i den tynde dej og til sidst i crumble-melen.
Friter dem i varm olie (ca. 175-180°C) i en gryde, til de er gyldne og gennemstegte.
Læg dem på fedtsugende papir.
4. Lav saucen
Kom alle ingredienserne til saucen i en pande.
Lad det koge sammen i 3-5 minutter, til saucen bliver tyk og blank.
Vend de friterede kyllingestykker i den varme sauce.
5. Servering
Server den koreanske fried chicken med kogte ris og koreansk agurkesalat.
Tips og variationer
Gør det ekstra sprødt: Dobbeltfritér kyllingestykkerne for endnu mere sprødhed.
Mildere version: Brug mindre gochugaru, hvis du vil have en mindre stærk sauce.
Kyllingevarianter: Brug kyllingelår i stedet for bryst for mere saftigt kød.
Ekstra smag: Tilsæt et skvæt risvineddike i saucen for en mere syrlig balance.
Skriv et svar