Hjemmelavet kebabmix med nakkesteg
En klassisk kebabmix med hjemmelavet kebab, sprøde pomfritter og frisk salat – toppet med en lækker kebabdressing. En nem og smagfuld ret, som hele familien elsker. Kombinationen af krydret, saftigt kød og sprøde fritter gør denne ret til et sikkert hit, uanset om det er til hverdag eller weekendhygge.
Kebabmix med pommes frites og dressing
Forberedelsestid: 20 min
Tid i alt: 40 min + marinering
Antal: 4 personer
Ingredienser
Pomfritter og salat
500 g pommes frites
Lidt olie
2 hjertesalater
1 håndfuld cherrytomater
Kebabdressing – se opskrift her
Kebab
Lidt olie til stegning
400 g nakkesteg, halvfrossen
3 dl creme fraiche
2 fed hvidløg
Saft af ½ citron
2 tsk garam masala
1 tsk nellike
½ tsk allehånde
1 tsk kardemomme
1 tsk muskat
1 tsk spidskommen
1 tsk paprika
½ tsk tørrede chiliflager
1 tsk salt
Fremgangsmåde
1. Forbered kebaben
Skær helt tynde skiver af den halvfrosne nakkesteg – brug gerne en pålægsmaskine eller en skarp kniv.
Rør creme fraiche sammen med hvidløg, citronsaft og alle krydderier. Vend kødet i marinaden, og lad det trække i mindst et par timer – gerne natten over.
2. Tilbered fritterne og salaten
Kom pommes frites på en bageplade med lidt olie, og bag dem ved 215°C i ca. 20 minutter, til de er sprøde og gyldne.
Snit salaten i strimler og halver cherrytomaterne.
3. Steg kebaben
Steg det marinerede kød i lidt olie på en varm pande.
Når kødet afgiver væske, fjernes det med en ske, så det steger og ikke koger.
Fortsæt stegningen, indtil kødet er brunet og har fået farve.
4. Samling og servering
Fordel pommes frites, kebab, salat og cherrytomater på tallerkener.
Top med kebabdressing og server straks.
Tips til variation
- Tilføj syltede rødløg eller agurk for ekstra friskhed
- Brug pitabrød eller fladbrød og lav din egen kebab-wrap
- Tilsæt feta eller revet ost for ekstra smag
Skriv et svar