Oksekød og broccoli
Oksekød og broccoli – eller beef’n’broccoli – en klassisk asiatisk ret, hvor mørt oksekød møder sprød broccoli og en smagfuld sauce med soya, østerssauce og ingefær. Retten er nem at lave, fuld af umami og perfekt til en hverdagsaften, hvor du gerne vil have noget lækkert uden for meget besvær. Kombinationen af den karamelliserede sauce, det lynstegte kød og den let sprøde broccoli gør retten til en sikker vinder, der både mætter og smager fantastisk.
Oksekød og broccoli
Retten er inspireret af den kinesiske “beef and broccoli”, som ofte serveres med ris eller nudler. Oksekødet marineres kort i en blanding, der både mørner og tilfører smag, og derefter lynsteges det, inden det samles i en tyk sauce. Broccolien blancheres kort for at bevare farve og bid, og til sidst vendes det hele sammen i en kraftfuld sauce, der binder retten sammen. Det hele er færdigt på under 30 minutter – og smager som fra din yndlings-takeaway.
Oksekød og broccoli – lynstegt med asiatisk sauce
Forberedelsestid: 20 min
Tid i alt: 30 min
Antal: 4 portioner
Ingredienser
400 g oksekød (fx flanksteak eller oksemørbrad)
1 stort broccolihoved
3 stængler forårsløg
Olie til stegning
1 spsk majsstivelse
1 spsk vand
Marinade: 1 tsk bagepulver
2 spsk majsmel
½ spsk soyasauce
1 spsk østersauce
Lidt salt
2 spsk oksebouillon
Sauce: 1 dl oksebouillon
2 spsk soya
½ spsk mørk soya
2 spsk østersauce
1 spsk riseddike
1 tsk sesamolie
1 fed hvidløg, presset
1 tsk friskrevet ingefær
2 spsk brun farin
Fremgangsmåde
1. Marinér kødet
Rør alle ingredienserne til marinaden sammen. Skær oksekødet i tynde skiver og vend det i marinaden. Lad det stå i 20 minutter.
2. Forbered grøntsagerne
Skær broccolien i små buketter og forårsløgene i tynde skiver. Blancher broccolien i kogende vand i 1 minut og sæt den til side.
3. Steg kødet
Varm en pande op med rigeligt olie og steg oksekødet i et par minutter, til det har fået farve. Tag det af panden og sæt det til side.
4. Lav saucen
Rør alle ingredienserne til saucen sammen. Hæld saucen i panden og bring den i kog.
5. Jævn og saml retten
Rør majsstivelse og vand sammen og tilsæt det til den kogende sauce. Kom oksekød og broccoli tilbage i panden og vend det hele sammen, til det er gennemvarmt og dækket af sauce.
6. Servering
Anret retten med kogte ris og drys med forårsløg på toppen.
Tips og variationer
Tilsæt ekstra grønt: Du kan tilføje gulerødder, sukkerærter eller babymajs for mere farve og fylde.
Vil du have lidt ekstra varme? Prøv med lidt frisk chili eller chiliolie i saucen.
Kan retten fryses? Ja, men bedst uden broccolien – tilsæt den frisk ved genopvarmning.
Forbered i forvejen: Marinér kødet og rør saucen sammen dagen før – så er retten klar på under 10 minutter.
Skriv et svar