Fastelavnsboller af butterdej
Fastelavnsboller behøver ikke at være besværlige at lave – især ikke når man laver fastelavnsboller af butterdej. Disse sprøde og luftige fastelavnsboller er fyldt med enten en klassisk kombination af vaniljecreme og hindbærskum eller en frisk og syrlig udgave med lemon curd og marengs.
Butterdejen gør bollerne sprøde, samtidig med at de lette fyld giver en blød kontrast. De er perfekte, når du vil lave en hurtig udgave af fastelavnsboller uden at gå på kompromis med smag og tekstur.
Fastelavnsboller af butterdej – nemme og sprøde
I modsætning til de traditionelle gærhævede fastelavnsboller, kræver disse ingen hævetid. Butterdejen bliver let og luftig, og ridserne i dejen gør, at midten nemt kan trykkes ned, så der er plads til fyldet. Det giver en flot og dekorativ kage, der kan varieres med forskellige cremer og toppings.
Fastelavnsboller af butterdej
Forberedelsestid: 10 min
Tid i alt: 25 min
Antal: 8 stk.
Ingredienser
Butterdej:
1 pk fersk butterdej
1 æg
Lidt sukker til drys
Vaniljecreme & Hindbærskum:
1 portion vaniljecreme – se opskrift på gammeldags fastelavnsboller
½ l fløde
3 spsk hindbærmarmelade
Lemon Curd & Marengs:
1 glas færdiglavet lemon curd
Marengspulver fra Dr. Oetker (tilbered efter pakkens anvisning)
Fremgangsmåde
Forbered butterdejen
Rul butterdejen ud, og skær den i firkanter.
Lav ridsninger
Rids en mindre firkant i midten af hver firkant uden at skære helt igennem.
Pensl og bag
Pensl med sammenpisket æg, og drys let med sukker. Bag ved 200 grader i ca. 10 minutter, indtil de er gyldne og sprøde.
Lav hul til fyld
Når butterdejen er bagt, rids igen langs de tidligere ridsninger, så midten kan trykkes forsigtigt ned.
Fyld med vaniljecreme & hindbærskum
Pisk fløden stiv med hindbærmarmelade. Fyld butterdejsstykkerne med vaniljecreme, og top med hindbærskum.
Eller fyld med lemon curd & marengs
Fyld butterdejsstykkerne med lemon curd, og top med pisket marengs.
Tips til variation
Andet fyld: Prøv at fylde dem med Nutella, karamel eller vaniljeskum.
Ekstra crunch: Drys hakkede nødder eller frysetørrede bær på toppen.
Kan de laves i forvejen? Butterdejen kan bages i forvejen, men fyldet bør tilsættes lige inden servering, så de ikke bliver bløde.
Disse butterdejs-fastelavnsboller er den perfekte løsning, hvis du vil lave en hurtig og lækker version af den klassiske fastelavnsbolle.
Skriv et svar