Pizza med serranoskine og rucola
En klassisk pizza med sprød bund, tomatsauce og ost – toppet med serranoskinke, rucola og friskrevet parmesan. Den her pizza er perfekt som et nemt og smagfuldt aftensmåltid eller en weekendklassiker med et glas vin til. Kombinationen af den salte skinke, den friske rucola og den intense parmesan giver et lækkert bid og en flot balance i smagen. Servér den helt nybagt, så osten stadig er lun og bunden sprød.
Pizza med serranoskinke og rucola – Klassisk og frisk topping
Serranoskinke er en tørret, spansk skinke med en let nøddeagtig smag og en fin saltbalance. Den bruges ofte som topping på pizza og passer særligt godt sammen med rucola og parmesan. Rucola tilfører et let bittert og peberagtigt modspil til den salte skinke og den smeltede ost. Parmesan giver intens dybde og umami – og sammen skaber de en enkel men smagfuld pizza, der er lige til at gå til.
Pizza med serranoskinke og rucola
Forberedelsestid: 10 min
Tid i alt: 20 min
Antal: 1 pizza
Ingredienser
¼ portion pizzadej – brug f.eks. denne: https://eventroom.dk/perfekt-sproed-dej-til-pizza/
4 spsk pizzasauce
25 g revet ost
4 skiver serranoskinke
En håndfuld rucola
Lidt revet parmesan
Evt. lidt friskkværnet peber og olivenolie
Fremgangsmåde
-
Forbered pizzadejen
Tænd ovnen på højeste temperatur (gerne 250-275 grader) og varm en pizzasten eller bagestål op, hvis du har det. -
Form pizzabunden
Rul eller stræk pizzadejen ud til en rund bund på en meldrysset overflade. Læg den over på et stykke bagepapir eller en pizzaspatel. -
Kom fyld på pizzaen
Fordel pizzasauce jævnt over pizzabunden. Drys med revet ost. -
Bag pizzaen
Bag pizzaen i 7-10 minutter, eller indtil kanten er sprød og gylden, og osten er smeltet. -
Top med serranoskinke og rucola
Læg skiver af serranoskinke oven på den varme pizza. Fordel rucola og riv lidt frisk parmesan over. -
Servering
Top evt. med lidt friskkværnet peber og et par dråber olivenolie. Servér med det samme.
Tips til variation
Brug en anden skinke: Prøv at skifte serranoskinke ud med parmaskinke eller spegeskinke for en anden smagsprofil.
Tilsæt lidt syre: Et par dråber balsamico glaze på toppen giver en dejlig syrlig kontrast.
Lav en spicy version: Tilsæt lidt chiliflager under osten, hvis du vil have lidt varme i bunden.
Bag bunden ekstra sprød: Forbag bunden i 3 minutter, før du kommer pizzasauce og ost på.
Skriv et svar