Æblekrydderkage med flødeostecreme og karamel
Æblekrydderkage med flødeostecreme og karamel er en saftig og krydret efterårskage, der rammer plet, hver gang man har brug for lidt ekstra hygge. Kombinationen af søde, blendede æbler og varme krydderier som kanel, ingefær og allehånde giver en dyb smag, der emmer af efterår og vinter. Kagen er perfekt til kaffen, til gæster, til weekenden – eller bare når man har lyst til noget lidt særligt.
Æblekrydderkage med flødeostecreme og karamel
Det, der virkelig gør denne kage til noget særligt, er samspillet mellem den krydrede bund, den friske og let syrlige flødeostecreme og den søde, hjemmelavede karamel, der dryppes over til sidst. Flødeostecremen bliver ekstra lækker med lidt lime, der løfter hele kagen og balancerer de søde smage. Karamellen er nem at lave og giver en glansfuld finish, som gør kagen både flot og uimodståelig.
Selve kagedejen er nem at røre sammen og kræver hverken særligt udstyr eller avancerede teknikker. Du kan nemt lave kagen i god tid og opbevare den på køl – faktisk bliver den kun bedre af at trække lidt. Det gør den også velegnet, hvis du skal bage til gæster dagen før.
Det er en kage, der holder sig saftig i flere dage og som kan varieres med fx hakkede valnødder eller en anden type creme. Du kan også bruge pære i stedet for æble, hvis du vil lave en lille ændring – men grundkagen, den er svær at forbedre på.
Æblekrydderkage med flødeostecreme og karamel
Forberedelsestid: 30 min
Tid i alt: 1 time 15 min
Antal: 10-12 stykker
Ingredienser
3,5 dl kærnemælk
8 dl hvedemel (ca. 450 g)
2 tsk bagepulver
1 tsk natron
1,5 tsk kanel
1 tsk ingefær
0,5 tsk allehånde
Lidt salt
200 g smør
150 g brun farin
100 g sukker
3 æbler, blendet
1 dl creme fraiche
2 æg
Flødeostecreme
2 dl fløde
400 g flødeost
200 g flormelis
1 tsk vaniljesukker
Skal og saft af 1 lime
Karamel
100 g sukker
1 dl fløde
20 g koldt smør
Fremgangsmåde
-
Forvarm ovnen og lav kagedejen
Rør mel, bagepulver, natron, kanel, ingefær, allehånde og lidt salt sammen i en skål. -
Pisk smør og sukker
Pisk blødt smør sammen med brun farin og sukker, til det er lyst og cremet. -
Tilsæt æg og våde ingredienser
Pisk æggene i ét ad gangen. Vend derefter kærnemælk, blendede æbler og creme fraiche i. -
Samle dejen
Vend de tørre ingredienser i lidt ad gangen, til du har en ensartet dej. -
Bag kagen
Hæld dejen i en form beklædt med bagepapir. Bag ved 180°C i ca. 35-40 minutter, eller til en tandstik kommer ud ren. Afkøl helt. -
Lav karamellen
Smelt sukkeret i en gryde ved middel varme, til det er gyldent. Varm fløden op i en anden gryde. Tilsæt fløden til karamellen lidt ad gangen under omrøring. Kog et par minutter, tag af varmen og rør smør i. Afkøl. -
Lav flødeostecreme
Pisk fløde, flødeost, flormelis, vaniljesukker og lime (skal og saft) sammen til en glat og cremet masse. -
Samle kagen
Fordel flødeostecremen over den afkølede kage. Dryp karamel over til sidst.
Tips til variation
• Tilsæt hakkede valnødder til dejen for lidt ekstra bid
• Brug pærer i stedet for æbler
• Top evt. med friske æblestykker eller ristede nødder
• Kagen kan sagtens laves dagen før og opbevares på køl
• Skift lime ud med citron, hvis du foretrækker en mildere syrlighed


Skriv et svar