Denne opskrift er en sikker vinder, hvis du vil imponere dine gæster med en lækker og nem ret til tapasbordet, brunch eller en aften med lidt ekstra forkælelse. Kombinationen af sprøde ovnkartofler, smeltet brie og spicy honning giver det perfekte miks af salt, cremet og sødt med et lille spark. Den salte serranoskinke, friske rucola og oliven bringer charcuteri-stemningen helt i mål, og det hele er serveret direkte i ét fad, lige til at sætte på bordet. En ret der både er flot at se på og smager som en drøm.
Charcuteriefad – kartofler med brie og spicy honning
Denne type kartoffelfad fungerer også rigtig godt som en snack eller som en del af et større tapasanretning. Det er nemt at forberede, og du kan let skalere op, hvis du får mange gæster. Den varme, letkrydrede honning er det, der binder det hele sammen og løfter smagen på en måde, der virkelig overrasker.
Charcuteriefad – kartofler med brie og spicy honning
Forberedelsestid: 15 min
Tid i alt: 40 min
Antal: 4 personer
Ingredienser
500 g kartofler
1 spsk olie
Godt med salt og peber
50 g revet mozzarella
Lidt friskrevet parmesan
150 g brie
8 skiver serranoskinke, halveret
1 dl oliven
40 g rucola
2 spsk honning
1 tsk sriracha
Fremgangsmåde
-
Forbered kartoflerne
Skær kartoflerne i mindre tern og kog dem i letsaltet vand i ca. 10 minutter. Dræn dem og vend med olie, salt og peber. Fordel dem på en bageplade og bag dem ved 180 grader i ca. 20 minutter, til de er gyldne og sprøde. -
Tilføj ost
Fordel revet mozzarella over kartoflerne, drys lidt friskrevet parmesan og læg små stykker brie jævnt fordelt på toppen. -
Bag i ovnen igen
Sæt fadet tilbage i ovnen og bag i yderligere 5-7 minutter, til brien er smeltet, men ikke taget farve. -
Lav spicy honning
Kom honning og sriracha i en lille gryde og giv det et hurtigt opkog. Tag det straks af varmen. -
Samling af retten
Når kartoflerne kommer ud af ovnen, lægges serranoskinke, oliven og rucola ovenpå. Dryp den varme spicy honning henover hele fadet. -
Servering
Server straks, mens osten er smeltet og alt stadig er lunt og lækkert.
Tips til variation
• Brug søde kartofler for en lidt sødere base
• Erstat serranoskinke med sprødstegt bacon eller lufttørret skinke
• Prøv med gedeost eller camembert i stedet for brie
• Justér mængden af sriracha, hvis du ønsker det mindre stærkt


Skriv et svar