Talkage ala pavlova
Denne festlige talkage er en luftig og sprød pavlova, som pyntes med en cremet flødeskum, friske bær og passionsfrugt. En smuk og smagfuld dessert, der er perfekt til fødselsdage, jubilæer eller andre fejringer!
Den knasende marengs kombineret med den bløde flødeskum og friske frugter skaber en skøn balance mellem sødt, syrligt og cremet.
Talkage ala pavlova
Den er nem at lave, ser imponerende ud og kan pyntes præcis, som du ønsker. Marengsen kan forberedes i god tid, så du kun skal samle kagen lige inden servering.
Talkage ala Pavlova
Forberedelsestid: 20 min
Tid i alt: 2 timer (inkl. bagetid)
Antal: 10-12 personer
Ingredienser
Marengs:
9 æggehvider
9 dråber citronsaft
540 g sukker
Flødeskum:
½ liter fløde
2 spsk sukker
2 tsk vaniljesukker
Pynt:
Blandede friske bær (jordbær, hindbær, blåbær)
3 passionsfrugter
Fremgangsmåde
1. Forbered bagepapir med tal
Tegn det ønskede tal på bagsiden af et stykke bagepapir, og husk at spejlvende det. Læg bagepapiret på en bageplade.
2. Pisk marengsen
Pisk æggehviderne stive. Tilsæt citronsaft og sukker lidt ad gangen, mens du pisker, indtil marengsen er sej og danner faste toppe.
3. Sprøjt marengsen ud
Kom marengsen i en sprøjtepose, og sprøjt den forsigtigt ud i talformen på bagepapiret.
4. Bag marengsen
Bag marengsen i 1,5 time ved 100 grader varmluft. Lad den køle helt af, før du flytter den.
5. Pisk flødeskummen
Pisk fløden sammen med sukker og vaniljesukker, indtil den er luftig.
6. Samling af kagen
Sprøjt flødeskummen ud på den afkølede marengs.
7. Pynt med bær og passionsfrugt
Fordel friske bær og passionsfrugtsaft samt kerner på toppen.
8. Servering
Server kagen straks, så marengsen bevarer sin sprødhed.
Tips til variation
Flere smagsnuancer: Tilsæt hakket chokolade eller revet citron- eller appelsinskal i flødeskummen.
Alternativ pynt: Prøv med mynteblade eller spiselige blomster for et ekstra festligt look.
Kan den forberedes i forvejen? Ja, marengsen kan bages dagen før og opbevares tørt. Pynt den dog først lige inden servering.
Denne talkage ala pavlova er en showstopper til enhver fest – smuk, luftig og fuld af smag!
Skriv et svar