Koldhævede boller med kikærtemel
Jeg eksperimenterer løbende med at få flere bælgfrugter ind i hverdagen, og denne gang har jeg brugt kikærtemel (besanmel) i mine koldhævede boller. Det giver en flot gul farve, en mild smag og lidt ekstra protein – og så er de lige så luftige og saftige som de klassiske koldhævede boller.
Koldhævede boller med kikærtemel – proteinrige og luftige
Opskriften er baseret på min almindelige opskrift på koldhævede boller, men her har jeg byttet fuldkornsmelet ud med kikærtemel. Resultatet? Super lækre, sprøde morgenboller, der mætter godt og smager skønt.
Koldhævede boller med kikærtemel – nemme og luftige
Forberedelsestid: 5 min
Tid i alt: 15 timer
Antal: Ca. 12 boller
Ingredienser
5 dl koldt vand
15 g gær
1 tsk salt
½ tsk sukker
550 g hvedemel
150 g besanmel/kikærtemel
Lidt boghvedekerner til toppen
Fremgangsmåde
- Lav dejen:
Rør gæren ud i koldt vand, og tilsæt salt, sukker, hvedemel og kikærtemel. Rør dejen sammen, til den har en fast grød-lignende konsistens. - Koldhævning:
Dæk skålen til, og sæt den i køleskabet natten over (mindst 10-12 timer). - Form bollerne:
Tænd ovnen på maksimal temperatur (ofte 250-275 grader). Brug en ske eller våde hænder til at sætte klatter af dejen på en bageplade med bagepapir. - Pynt og bag:
Pensl bollerne med lidt vand, og drys boghvedekerner på toppen. Når ovnen har nået max temperatur, skru ned til 225 grader, og bag bollerne i ca. 15 minutter, indtil de er gyldne og sprøde. - Afkøling:
Lad bollerne køle lidt af på en rist, inden de serveres.
Tips til variation
- Vil du have ekstra smag? Prøv at tilsætte lidt frisk timian eller rosmarin til dejen.
- Ønsker du en grovere bolle? Byt 100 g hvedemel ud med groft rugmel eller grahamsmel.
- Kan de fryses? Ja! Frys dem ned, og lun dem i ovnen, når du skal bruge dem.
Disse koldhævede kikærteboller er en fantastisk måde at få mere protein og fiber ind i kosten – uden at gå på kompromis med smagen.
Skriv et svar