Fajita kylling naan
Fajita kylling naan er en perfekt ret, når du har lyst til noget smagfuldt og lidt anderledes til aftensmad, men stadig gerne vil holde det nemt og hurtigt. Her får du saftig kylling krydret med varme fajita-krydderier, stegt sammen med søde peberfrugter og bløde løg, serveret på lune naanbrød med smeltet ost og en frisk, cremet dressing på toppen. Det hele kan laves på under 30 minutter – og det kræver ikke mange ingredienser.
Fajita kylling naan – nem hverdagsret med smæk på smagen
Det, der gør retten særlig, er netop kombinationen af det krydrede fyld og de lune naanbrød. Naanbrødene fungerer nærmest som en mellemting mellem pizza og wrap – de er bløde, men kan bære både kød, grønt og ost uden at blive for tunge. Fyldet minder om klassiske fajitas, bare serveret på en lidt anden måde, og det gør det til en oplagt ret, når du vil lave mexicansk-inspireret mad uden at skulle rulle tortillas eller lave mange forskellige elementer.
Dressingen er prikken over i’et – syrlig, krydret og cremet, og den balancerer de varme smage fra kyllingen og grøntsagerne rigtig godt. Du kan sagtens tilføje ekstra grønt som avocado, salat eller lidt syltede rødløg, hvis du har det på lager. Det gør det hele lidt friskere og endnu mere lækkert.
Fajita kylling naan
Forberedelsestid: 15 min
Tid i alt: 25 min
Antal: 4 personer
Ingredienser
400 g kylling
Olie til stegning
3 peberfrugter
2 løg
1 tsk paprika
1 tsk spidskommen
1 tsk koriander
1 tsk hvidløgspulver
1 tsk løgpulver
2 dl vand
Salt og peber
4 naanbrød
150 g revet ost
Dressing:
3 spsk creme fraiche
1 spsk mayonnaise
Saft af en halv citron
½ tsk paprika
½ tsk spidskommen
½ tsk koriander
½ tsk hvidløgspulver
Fremgangsmåde
-
Tilbered kyllingen
Skær kyllingekødet i mundrette stykker og krydr med paprika, spidskommen, koriander, hvidløgspulver og løgpulver. Steg dem i lidt olie på en varm pande, til de er gyldne og gennemstegte. -
Tilsæt grøntsager og vand
Skær peberfrugter og løg i strimler, og tilsæt dem til panden. Hæld vand i, og lad det simre i 5-10 minutter, til grøntsagerne er møre og vandet næsten fordampet. Smag til med salt og peber. -
Lav dressingen
Rør creme fraiche, mayo, citronsaft og krydderier sammen til en jævn dressing. Smag den til og stil til side. -
Saml naanene
Fordel kyllingefyldet på de fire naanbrød, top med revet ost og lun dem i ovnen i ca. 4-5 minutter ved 180 grader, til osten er smeltet. -
Servering
Top naanbrødende med lidt dressing og evt. ekstra grønt – fx salat, avocado eller koriander – og server med det samme.
Tips til variation
• Tilføj majs, bønner eller avocado for ekstra fylde
• Brug pulled chicken i stedet for stegt kylling
• Top med jalapeños for ekstra varme
• Du kan bruge pitabrød eller fladbrød i stedet for naan
• Dressingen kan også laves med skyr for en lettere version
• Perfekt som restemad – fyldet kan laves dagen før


Skriv et svar