Regnbuesalat med syltede beder
Denne farverige regnbuesalat er fyldt med sprøde grøntsager, syrlige syltede beder og knasende ristede valnødder. Den let søde dressing med honning og citron binder det hele sammen og fremhæver de naturlige smage i salaten.
Perfekt som en frisk frokostsalat eller som tilbehør til både kød, fisk eller vegetariske retter.
Regnbuesalat med syltede beder, rødkål og gulerødder
Denne salat er ikke kun smuk at se på, men også fyldt med smag og teksturer. De syltede beder giver en syrlig kontrast til de søde gulerødder og den sprøde rødkål, mens ristede valnødder tilføjer et lækkert crunch.
Regnbuesalat med syltede beder, rødkål og gulerødder
Forberedelsestid: 15 min
Tid i alt: 30 min + syltetid
Antal: 2 portioner
Ingredienser
Salat:
50 g rucola
150 g rødkål
2 store gulerødder
3-4 mellemstore beder (røde, gule og stribede)
50 g valnødder
Syltelage til bederne:
2,5 dl eddike (æblecidereddike eller hvidvinseddike)
2,5 dl vand
100 g sukker
1 tsk salt
1 tsk peberkorn
1 laurbærblad
Dressing:
2 spsk honning
2 spsk olie
2 spsk citronsaft
Salt og peber efter smag
Pynt:
Friske urter (f.eks. skovsyre eller timian)
Spiselige blomster (valgfrit)
Fremgangsmåde
1. Forbered og sylt bederne
Skræl bederne, og skær dem i tynde skiver (brug evt. en mandolin for ensartede skiver).
Bring eddike, vand, sukker, salt, peberkorn og laurbærblad i kog i en gryde, og lad det simre i 2-3 minutter, indtil sukkeret er opløst.
Læg de skivede beder i et skoldet glas, og hæld den varme lage over, så de er helt dækkede.
Lad glasset køle af ved stuetemperatur, og stil det derefter i køleskabet i mindst 24 timer (gerne længere for en dybere smag).
2. Forbered de øvrige grøntsager
Snit rødkålen fint.
Riv gulerødderne groft.
3. Rist valnødderne
Rist valnødderne let på en tør pande i et par minutter, til de bliver sprøde og let gyldne.
4. Lav dressingen
Pisk honning, olie og citronsaft sammen, og smag til med salt og peber.
5. Saml salaten
Fordel rucola i en skål eller på et fad.
Fordel rødkål, gulerødder og de syltede beder ovenpå.
Drys med de ristede valnødder.
Hæld dressingen over lige inden servering.
6. Pynt
Top med friske urter og spiselige blomster for en ekstra dekorativ finish.
Tips til variation
Mere sødme: Tilsæt friske appelsinstykker eller granatæblekerner.
Ekstra fylde: Servér salaten med feta eller gedeost.
Kan den laves i forvejen? Ja, men vent med at hælde dressingen over, indtil salaten skal serveres.
Denne regnbuesalat er en skøn kombination af sprødhed, syrlighed og sødme – og så er den smuk på ethvert bord!
Meta beskrivelse:
Skriv et svar