Klassisk gammeldags rabarberkage
Når sommeren er på sit højeste, og rabarberne står flotte i haven, er der få desserter, der slår en klassisk gammeldags rabarberkage. Den kombinerer det bedste fra det danske sommerland: den syrlige, hjemmekogte rabarbergrød, de sprøde makroner og den luftige flødeskum med vanilje. En simpel, men genial kombination, der fremhæver rabarberens friske smag og gør denne kage til en uundværlig del af sommerens hyggestunder.
Gammeldags rabarberkage – En ægte dansk sommerklassiker
Jeg elsker at lave denne kage, når vi er i sommerhus – og denne gang hev jeg en ordentlig stak rabarber op, inden vi kørte afsted. Det var lidt spændende at se, om de var blevet for tørre i løbet af transporten, men heldigvis kunne jeg bare tilsætte lidt ekstra vand undervejs, og så sad den ellers lige i skabet! Portionen her er stor, så hvis du ikke har så mange rabarber, kan du sagtens halvere opskriften eller justere efter den mængde, du har til rådighed.
Gammeldags rabarberkage med makroner og flødeskum
Forberedelsestid: 15 min
Tid i alt: 45 min
Antal: 6-8 personer
Ingredienser til rabarbergrød
1200 g rabarber, skåret i små stykker
350 g sukker
2 tsk vanilje
2-3 dl vand (undlad, hvis der er meget væske i dine rabarber)
3 spsk kartoffelmel
2 dl vand
3-4 spsk sukker til drys
Fremgangsmåde
- Kog rabarbergrøden:
Kom rabarber, sukker og vanilje i en gryde og lad det koge op ved middel varme. Lad rabarberne koge helt ud, så du får en blød grød. Hvis dine rabarber ikke afgiver nok væske, kan du tilsætte lidt ekstra vand undervejs. - Jævn grøden:
Skru ned for varmen. Rør kartoffelmel ud i 2 dl koldt vand, og hæld blandingen langsomt i grøden under omrøring. Vigtigt: Grøden må ikke koge, efter kartoffelmelet er tilsat, da det ellers kan blive klistret og sejt. - Lad grøden køle af:
Når grøden har opnået en passende konsistens, hældes den i en skål. Drys et tyndt lag sukker over toppen for at undgå, at der dannes en hinde. Lad den køle helt af. - Samling af rabarberkagen:
Når grøden er afkølet, kan du samle den gammeldags rabarberkage: Knus en god portion makroner i bunden af et fad eller portionsglas, fordel rabarbergrøden over, og top med letpisket flødeskum rørt med vanilje.
Tips til variation
- Mindre sød, mere syrlig: Hvis du elsker rabarberens naturlige syrlighed, kan du reducere sukkermængden i grøden.
- Luksusudgave: Prøv at tilsætte lidt revet citronskal til grøden for ekstra friskhed.
- Kan den laves i forvejen? Ja! Rabarbergrøden kan sagtens laves dagen før og opbevares i køleskabet.
Denne gammeldags rabarberkage er en af de nemmeste og mest velsmagende sommerdesserter, der findes. Perfekt til en lun sommeraften på terrassen eller som en sød afslutning på en hyggelig frokost.
Skriv et svar