Hvem elsker ikke duften af nybagte boller i weekenden? Disse chokoladeboller er en drøm – de er fyldt med chokolade, bløde, luftige og helt perfekte til både morgenbordet og eftermiddagskaffen. Det kræver lidt tålmodighed med æltetid og hævning, men resultatet er det hele værd!
Den kolde mælk og det kolde smør er nøglen til en langsom og stabil hævning, som giver bollerne deres bløde struktur. Gæren arbejder langsomt for at udvikle smagen, og chokoladeknapperne tilføjer en sød og lækker kontrast til den milde dej.
Forberedelsestid: 40 min
Tid i alt: +60 min
Antal: 12 stk.
2,5 dl kold mælk
25 g gær
1 æg
500 g mel
1 tsk sukker
En smule salt
75 g koldt smør
200 g chokoladeknapper
1 æg til pensling
Med disse chokoladeboller får du den perfekte weekendforkælelse, der spreder glæde og duft i hele huset.
Mit navn er Louise og jeg er 31 år. Jeg bor sammen med min mand Martin, og vores to piger på hhv. 2 og 5 år i Vejle. Jeg har et kæmpe behov for at være kreativ og elsker at lave mad - jeg får hele tiden nye ideer. Instagram er mit ynglingsværktøj og her kan jeg hurtigt forsvinde væk i flere timer. Jeg nyder at være sammen med både venner og familie og kan altid finde en anledning til at servere lidt lækkert mad eller bage en kage. Det er nemlig en rigtig god undskyldning for at prøve nye opskrifter af, mixe spændende drinks og gi' den max gas med pynt. Og det univers er du nu inviteret ind i.
Skriv et svar