Frutti di mare – spaghetti med skaldyr
Frutti di Mare betyder “havets frugter” og er en klassisk italiensk pastaret, hvor friske skaldyr kombineres med en fyldig tomatsauce. Retten er enkel at lave, men fuld af smag fra de sødmefulde tomater, den aromatiske hvidløg og de friske skaldyr.
Denne ret bringer smagen af Middelhavet hjem i dit køkken og er perfekt til en hyggelig middag.
Frutti di mare – spaghetti med skaldyr, tomat og hvidløg
Den er hurtig at lave og giver en intens smagsoplevelse med få ingredienser. Skaldyrene tilfører dybde til tomatsaucen, og den lette hvidvin afrunder retten med en frisk syre.
Frutti di Mare
Forberedelsestid: 10 min
Tid i alt: 25 min
Antal: 2 portioner
Ingredienser
200 g spaghetti
250 g blandede skaldyr (fx rejer, muslinger, blæksprutteringe)
2 spsk olivenolie
2 fed hvidløg, finthakket
1 lille løg, finthakket
1 dåse hakkede tomater (400 g)
1 dl hvidvin (eller fiskefond)
½ tsk chiliflager (valgfrit)
½ tsk salt
½ tsk peber
1 håndfuld frisk persille, hakket
1 citron (til servering)
Fremgangsmåde
1. Kog pastaen
Kog spaghettien i saltet vand efter anvisningen på pakken.
Gem 1 dl af pastavandet, inden du hælder vandet fra.
2. Sautér hvidløg og løg
Varm olivenolie op i en stor pande.
Sautér hvidløg og løg ved middel varme, indtil de er bløde og dufter aromatisk.
3. Lav tomatsaucen
Tilsæt hakkede tomater, hvidvin og chiliflager.
Lad det simre i ca. 10 minutter, indtil saucen tykner lidt.
4. Tilsæt skaldyr
Kom skaldyrene i saucen, og lad dem simre i 3-5 minutter, indtil de er gennemvarme.
Smag til med salt og peber.
5. Bland pastaen i saucen
Vend den kogte spaghetti i saucen, og tilsæt lidt af pastavandet for en cremet konsistens.
6. Servering
Anret pastaen på tallerkener, og drys med friskhakket persille.
Servér med citronbåde til at presse over.
Tips til variation
Mere skaldyrssmag: Brug fiskefond i stedet for hvidvin.
Mildere version: Undlad chiliflagerne, hvis du vil have en mildere ret.
Mere dybde: Tilsæt lidt ansjoser eller kapers for ekstra umami.
Kan retten laves i forvejen? Saucen kan laves på forhånd, men skaldyrene bør først tilsættes lige inden servering.
En smagfuld og klassisk italiensk pastaret, der imponerer hver gang!
Skriv et svar