Cupcakes – opskrift på små, lækre vanilje kager
Cupcakes er virkelig noget jeg holder meget af. Man kan variere dem i det uendelige. Chokoladekage, banankage, red velvet eller en helt almindelig vanilje. Dertil kommer de mange forskellige former for frostings. En smørcreme, en ostecreme eller en glasur. Og til slut kan de pyntes med alverdens krymmel, cake toppers og meget mere.
Her får du min opskrift, på en luftig og lækker cupcake. Opskriften giver 12 cupcakes, og nok frosting til 12 stk.
Vanilje cupcales
Forberedelsestid: 10 min
Tid i alt: 35 min
Antal: 12 stk.
Ingredienser
Cupcakes
250 gram mel
2 tsk bagepulver
0,5 tsk salt
1,5 tsk vaniljesukker
1 dl mælk
100 gram smør
200 gram sukker
2 store æg
Creme Cheese frosting
150 gram smør (blød)
350 gram flormelis
100 gram flødeost
lidt citronsaft
gul farve
Fremgangsmåde
Cupcakes
Start med at piske smør blødt, og kom sukkeret i. Pisk indtil sukkeret er opløst og smøren er luftig, det tager omkring 3-4 minutter. Tilføj æggene en ad gangen, og mix til det er let og cremet. Bland mel, bagepulver, salt og vaniljesukker i en skål. Tilføj de tørre ingredienser og mælk, skiftevis, til æggeblandingen og rør ind til det har en ensartet konsistens. Kom dejen i muffinsforme og fyld dem så de er 3/4 fyldte. Bag dem i ca. 20-25 minutter ved 190 grader. Kagerne er færdige, når de er gyldenbrune. Lad dine cupcakes køle helt af, inden du pynter dem.
Creme cheese frosting
Pisk smøret blødt og tilsæt flormelis lidt efter lidt. Når smøren er pisket hvid, tilsættes flødeosten. Rør cremen godt igennem og smag den til med citronsaften. Tilføj den ønskede farve. Når cremen er færdig, kommes den i sprøjtepose med den valgte tyl, og sprøjt den ud på dine cupcakes. Pynt til slut, med krymmel eller caketoppers.
Skriv et svar