Sommerdessert med lemon curd
Sommerdessert med lemon curd er en frisk og cremet dessert, der kombinerer syrlig citron med sød flødeostecreme og sprøde kiksekrummer. Det er en nem og hurtig dessert, som både kan laves i god tid og serveres direkte fra køl. Kombinationen af den syrlige lemon curd og den bløde creme giver en perfekt balance mellem sødt og friskt, mens bastognekiksene i bunden giver lidt knas og dybde.
Sommerdessert med lemon curd
Lemon curd laves fra bunden med friske citroner, æg og smør. Det giver en glat og intens citroncreme, der passer perfekt til sommeraftener, gæstemiddage eller bare som en nem hverdagsdessert. Flødeostecremen piskes let og luftig med fløde, flormelis og vanilje, og sammen med kiksekrummerne bliver det en dessert, som både børn og voksne vil elske. Server den i små glas for en flot og enkel præsentation.
Sommerdessert med lemon curd
Forberedelsestid: 20 min
Tid i alt: 1 time
Antal: 4 desserter
Ingredienser
8 bastognekiks, knuste
Lemon curd:
2 æg
2 æggeblommer
saft af 2 citroner
skal af 1 citron
160 g sukker
80 g koldt smør i tern
Flødeostecreme:
400 g flødeost
2 dl fløde
200 g flormelis
1 tsk vaniljesukker
saften af 1 citron
Fremgangsmåde
-
Lav lemon curd
Kom æg og æggeblommer i en gryde og pisk godt sammen. Tilsæt citronsaft, citronskal, sukker og smør i tern. Varm op ved middel varme under konstant omrøring, indtil smørret er smeltet og cremen begynder at tykne. Tag gryden af varmen og hæld curden i en beholder. Sæt den på køl, så den kan sætte sig. -
Lav flødeostecreme
Pisk flødeost, fløde, flormelis, vaniljesukker og citronsaft sammen, indtil du har en luftig og cremet konsistens. Kom cremen i en sprøjtepose for nemmere anretning. -
Saml desserten
Fordel de knuste bastognekiks i bunden af fire små glas. Sprøjt flødeostecreme ovenpå. Top med en skefuld lemon curd og drys med lidt ekstra kiksekrummer. -
Køl og server
Sæt desserterne på køl i mindst 30 minutter inden servering, så de bliver kolde og cremede.
Tips til variation
• Tilsæt lidt revet hvid chokolade i flødeostecremen for ekstra sødme
• Skift bastognekiks ud med digestive eller grahamskiks
• Kom friske bær på toppen for mere farve og friskhed
• Lav lemon curd dagen før for at spare tid
• Kan opbevares i køleskabet i op til et døgn før servering


Skriv et svar