Dadler svøbt i bacon er en overset delikatesse. Kombinationen af chewy, karameliseret dadler og den sprøde, salte bacon er noget af det lækreste. Jeg indrømmer gerne, at da jeg første gang hørte om disse, var jeg noget skeptisk. Bacon og dadler lyder ikke lige umiddelbart som den perfekte kombi. Men det søde og det salte i de her små hapsere, er altså bare i en liga for sig. Og så er de simplthen så lette at lave, at det nærmest ikke kræver en opskrift. Det svære ved dem, er ventetiden, mens de er i ovnen.
Server den som en lille en snack, en appetizer til velkomstdrinken eller som en del af tapasbordet.
Jeg fik 12 hapsere ud af denne portion.
Alt du skal bruge er:
- en pakke bacon
- 12 dadler
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200 grader. Del bacon skiverne over på midten – man kan sagtens lave disse med en hel skive bacon, men jeg synes de bliver mere sprøde, med en halv skive. Fjern sten fra dadlerne, hvis der er nogle i dem. Rul bacon rundt om dadlerne, og placer dem i et fad. Hvis du vil være sikker på, at baconen ikke glider af, mens de er i ovnen, kan man med fordel sætte en tandstik igennem dem. Det gør dem også lettere at servere. Sæt dem i ovnen i 20 minutter.
Pas på med at spise dem direkte fra ovnen, man kan let komme til at brænde sig på denne herlighed. De smager dog bedst mens de stadig er varme.
Bonus tip:
Hvis du vil tilføre dadlerne endnu mere luksus, kan du fylde dem med et stykke cheddar, gedeost eller din egen ynglingsost. Du kan også lægge en mandel eller valnød i midten.
Velbekomme.
Skriv et svar