Der skal en forret til, når der skal holdes middag. Den skal give et lille sneak peak af, hvad der venter dine gæster i løbet af aftenen. Du må endelig ikke servere for meget, og gøre dine gæster mætte, men du må heller ikke servere for lidt. En forret er en svær størrelse, for den skal heller ikke serveres for sent, efter gæsternes ankomst. Derfor kan det være en god idé, at servere en kold forret, så den er let at servere, når alle gæster er ankommet.
Oftest er det heller ikke her, at du vil bruge al din energi. Hovedretten er den der skal brillere, imponere og gøre dine gæster mætte, og desserten er sikkert den du har kræset om. Derfor har jeg samlet lidt inspiration til nogle lækre og nemme forretter, som samtidig er hurtige at lave.
1. Grillede asparges med røget laks
© Spis Bedre
2. Rugbrød med laksemousse
© Spis Bedre
Denne forret kræver lidt forberedelsetid, men til gengæld kan du lave den flere timer i forvejen, og så skal du kun bruge få minutter på at anrette den, så det ser lækkert ud. Denne nemme forret er fra Spis Bedre og kan findes lige her:
https://spisbedre.dk/opskrift/roget-laksemousse-pa-rugbrod
3. Laksesnitte
© Spis Bedre
4. Rejecocktail i nye klæder
© Forlagsliv
Der er en grund til at rejecocktailen altid har været en af de mest serverede forretter herhjemme. Den er god og så er den super nem at lave. Denne rejecocktail er lavet med en skyrdressing og de hvide asparges fra glas, er skiftet ud med friske agurker og ærter. Opskriften er fra Forlagsliv og du finder den lige her:
http://forlagsliv.dk/rejecocktail-skyr-peberdressing/
5. Salat med serranoskinke og mozerella
© Madbanditten
Jeg tror ikke du kan lave en forret der er meget nemmere end den her. Der er ingen tilberedning, det er egentlig kun anretningen, du skal bruge tid på. Opskriften på denne lækre salattallerken er fra Madbanditten og du finder den lige her:
http://www.madbanditten.dk/2017/04/06/rucolasalat/
6. Spidskålssalat med ærter og granatæble kerner
© Maria Silje
7. Butterdejs breadstick med serranoskinke
© EventRoom
8. Skinkeruller med mozerella og bønner
© Moderne Mamma
9. Rørt tatar
© Spis Bedre
Hvis du vil kredse ekstra meget om dine gæster, så server en god omgang rørt tatar. Her er det dog en god ide at kende sine gæster godt – det er ikke alle der bryder sig om rådt kød. Du kan variere retten og bytte ud på krydderurterne, efter smag. Opskriften er fra Spis Bedre og du finder den lige her:
https://spisbedre.dk/opskrift/hjemmerort-tatar-med-kapers-og-krydderurter
10. Søde gulerodshapsere
© One Kitchen Blog
Hvis forretten bare skal være en lille appetitvækker, kan disse gulerods hapsere virkelig anbefales. Du kan forberede alt på forhånd, og bare smide dem i ovnen en halv times tid inden dine gæster ankommer. Så kan de næsten stå og passe sig selv. Opskriften er endnu en fra One Kitchen Blog og du kan finde den lige her:
https://www.onekitchenblog.com/?p=3646
Jeg håber du fik lidt inspiration til forskellige forretter man lynhurtig kan servere for sine gæster.
Hvis du mangler mere inspiration eller leder efter retter du kan smide på tapasbordet, kan du få mere inspiration på mit pinterestboard, hernede under.
Skriv et svar