Mojito – et klassisk sommerhit – lige så sikker, som wham’s ‘Last Christmas’ i hele december måned. Kombinationen af lime og lys rom – hvem kan ikke altid skylle de 25 grader ned, med den forfriskning? Mojito er min favorit drink numero uno. Og det faktisk ikke kun om sommeren. Jeg kan drikke sådan en, hele året rundt. Men det er som om, at den bare smager bedre, og læsker meget mere, når temperaturen når over de 20 grader og himlen er fuldstændig skyfri.
Lige så godt som den smager, lige så let er den at lave og kræver ikke ret meget. Man kan variere mojitos i alle mulige retninger; mango, rabarber eller jordbær. Men her får du mit bud på den helt klassiske mojito, med lime og frisk mynte fra urtehaven.
Butterdejs breadsticks m. serranoskinke er også en nem og lækker snack, at servere hertil. Opskriften på dem, finder du lige her.
Opskriften giver et glas ren nydelse.
Alt du skal bruge er:
- 5 cl lys rom.
- 2 limebåde ( en halv lime)
- 2 tsk rørsukker
- 7 mynteblade
- 2,5 dl danskvand eller efter behov
- En håndfuld knust is.
Sådan gør du:
Kom lime og rørsukker i et glas. Bank mynten mod bordkanten eller din hånd, så du åbner op for myntens smag. Kom myntebladene ned til sukker og lime, og giv det hele nogle små tryk med en muddler – alternativt kan en morter også bruges. Kom is ned til blandingen. Hæld herefter rom i, og fyld op med danskvand. Her er det selvfølgelig en smagsag, hvor meget danskvand, man vil bruge. Pynt af med limebåd, mynteblade og sugerør og nyd den.
Virgin mojito
Du kan også lave mojito i en alkoholfri version og droppe rommen helt. Vil du tilføre den endnu mere smag og gøre den mere lemonadeagtig og børnevenlig, kan du bytte danskvand ud med sprite. God fornøjelse og skål.
[…] dem til kl. 16 eller kl. 18, vil de uden tvivl tørste efter noget lækkert. Som f.eks. den her Mojito, der også kan laves i en alkoholfri […]
[…] Mojito som velkomstdrinks […]