Så blev det desserttid! Hindbær og chokolade er et match made in heaven! Chokolademousse og hindbærmousse er end endnu bedre kombination! Derfor smuttede jeg en tur i køkkenet, og kreerede denne skønne dessert. En mousse på skrå.
Desserten er både nem og hurtig og lave, skal ikke stå på køl i halvandet døgn, før den har sat sig. Opskriften giver 6 store eller 8 små desserter, alt afhængig af størrelsen på dine glas.
Alt du skal du bruge er:
Til chokolademousse:
- 80 g mørk chokolade
- 3 æg – delt op i blommer og hvide
- 50 g sukker
Til hindbærmousse:
- 200 g frosne hindbær
- 100 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 spsk citronsaft
- 3 blade husblas
- 3 dl fløde
Sådan gør du:
Chokolademousse:
Smelt chokoladen over et vandbad. Imens piske æggeblommerne sammen med sukkeret til en tyk masse. Herefter piskes æggehviderne stiv og luftig. Når chokoladen er smeltet, hældes den ned til æggeblommemassen. Sørg for at have en håndmixer ved hånden, og pisk det hurtigt sammen. Vær opmærksom på, at chokoladen bliver tyk, så sørg for at piske hele massen igennem, indtil den har en ensartet konsistens. Kom æggehviderne op til chokoladecremen, lidt ad gangen, så du ikke slår alt luft ud af moussen. Kom cremen i en sprøjtepose og fordel den i glassene. Hvis du vil have en skæv dessert, kan du komme glassene i en muffinform og stille dem på skrå, inden du fylder chokolademoussen i glassene. Stil dem på køl i ca. en halv times tid.
Hindbærmousse:
Læg husblas i blød i koldt vand. Varm hindbær, sukker, vaniljesukker og citronsagt i en gryde, til det når kogepunktet. Kom husblassen ned i og rør det ud i hindbærmassen. Si det over i en skål, så alle hindbær og korn bliver siet fra. Sæt saften på køl, indtil den ikke længere er varm.
Pisk fløden til en let skum, pas på med at piske den for stiv, så den ikke skiller. Når hindbærsaften har nået en lunken temperatur, tilsættes lidt af fløden og piskes hurtigt sammen. Vend lidt efter lidt fløden i hindbærcremen og pas på ikke slå for meget luft ud af skummen. Når moussen har nået en ensartet konsistens, kommes den i en sprøjtepose.
Fjern chokolademousserne fra muffinsformen, og hold hindbærmoussen over. Sæt glassene på køl. Lad stå i mindst 40-50 min, og server herefter desserten med lidt hindbær på toppen.
Bonustip:
Denne dessert kan varieres i det uendelige. Skift den mørke chokolade ud med en hvid, eller lav en limemousse i stedet for en hindbærmousse. Chokolade går generelt bare godt sammen med alle former for frugter. Hvilken kombination, er din yndlings?
Skriv et svar