Nemme fastelavnsboller med creme og remonce
Opskriften giver 12 store fastelavnsboller
Det skal du bruge:
Til bolledejen:
- 2,5 dl kold mælk
- 25 g gær
- 1 æg
- 500 g mel
- 1 spsk sukker
- en smule salt
- 75 g koldt smør
- Æg til pensling
Til remonce:
- 100 g marcipan
- 100 g sukker
- 100 g smør
Til creme:
- 1/2 brev kagecreme
- 2,5 dl mælk
Til glasur:
- Flormelis
- Kogende vand
Lidt krymmel til pynt
Sådan gør du:
Start med at opløse gæren i mælken og tilsæt herefter æg, mel, sukker, salt og kardemomme. Ælt dejen til den er glat og slipper skålen. Det tager ca. 15.20 min. (Vigtigt! spring ikke over hverken de lange ælte eller hæve tider, det er dem, der giver de lækre boller). Når dejen har samlet sig ordentligt, tilsættes smørret i små tern, lidt efter lidt. Ælt dejen i endnu 20 min, til den igen er glat og slipper skålen. Det tager også ca. 20 min. Lad dejen hæve i min. 1,5 time – gerne mere, et lunt sted, f.eks. ved en radiator.
Imens laves remonce og kagecreme. Ælt sukker og marcipan sammen, du kan evt. rive marcipanen på et rivejern, det kan gøre det lidt nemmere at ælte den sammen med sukkeret. Herefter kommes smør op i blandingen, og det hele piskes sammen til en ensartet masse. Lav herefter kagecremen, som anvist på pakken og stil den på køl.
Når dejen er færdighævet, æltes dejen meget kort igennem. Sørg for, ikke at slå alt luft ud af dejen. Rul dejen til en stor, flad firkant og skær dejen i 12 lige store kvadrater. Kom en klat remonce på hver firkant, ca. på størrelse med en fremkrone. Rør hurtigt din kagecreme igennem og kom den i en sprøjtepose. Sprøjt en god klat kagecreme ud, oven på remoncen, men pas på med ikke at komme for meget creme i. Bollerne skal også kunne lukkes.
Samling af fastelavnsbollerne:
Fold de fire hjørner ind mod midten. Det kommer der nu fire nye hjørner ud af, som også foldes ind mod midten. Tag fat i alle de små hjørneender og sno forsigtigt bollen rundt, så du får lukket creme og remonce helt inde og bollen får en rund form. Læg dem med samlingen nedad på en bagplade og lad bollerne hæve i ca. en halv time. Pensl dem med et sammenpisket æg og bag dem herefter ved 175 grader i ca. 20 min.
Når bollerne er færdigbagte, køles de af og pyntes med glasur og evt. lidt krymmel.
Tip:
Du kan også smøre en smule hindbærmarmelade på bolledejen, lige inden du kommer remoncen på – det giver altså også en lækker fastelavnsbolle, med en smule syre, til at styre den søde remonce og creme.
Skriv et svar