Gin & Tonic har i mange år været en drink jeg gik meget langt uden om. Jeg brød mig simpelthen ikke om den. Den var for bitter, for kedelig og smagte for meget af gran. Men helt ærligt, hvad kan man også forvente på en bar der har Happy Hour og sælger to G&T til 50 kr? Det er nemlig først for nyligt, at jeg har fundet ud af, at smagen på en Gin & Tonic udelukkende handler om god kvalitet.
Til min Gin & Tonic brugte jeg Ginialt, som er en dansk gin og en Thomas Henry tonic vand, som er lidt sødere i smagen end så mange andre tonics. Jeg har forsøgt at samle bartendernes bedste tips til en lækker gin tonic i en lille opskrift.
Alt du skal bruge er:
- 2 cl gin
- 1 dl gin
- Masser af is
- En skive lime
Sådan gør du:
Fyld glasset med is og hæld ginen over. Rør godt rundt med en cocktailske. Længe. Det skulle frigive en hel del af ginens smage, at røre længe i is og gin, og giver den rigtige temperatur. Hæld tonic over ginen. Kom en skive lime i. At bruge et stykke vredet limeskal i din G&T skulle eftersigende give mere smage og frigive flere aromaer, end ved blot at bruge en skive – jeg har dog ikke fået afprøvet det endnu. Rør kort rundt i din drink, hvad enten du kommer skive eller skal i – og nyd det. Skål og god sommer.
Skriv et svar